Valitse oikea pakkausteippi oikeaan tarkoitukseen!

Optimaalisen kiinnitysratkaisun löytäminen kullekin pakkaukselle on avain turvalliseen ja tehokkaaseen kuljetukseen. Valikoimastamme löytyy useita erilaisia ​​teippejä ja liitospapereita, mutta mitä eroa niillä kaikilla on?

Käyttötarkoitus ratkaisee teippilaadun valinnan. Onko pakkauslaatikko valmistettu uudesta kuidusta vai kierrätysmateriaalista? Miten laatikko lähetetään tai säilytetään? Kuinka paljon teippi saa maksaa? Pakataanko painavaa vai kevyttä tavaraa? Minkälainen teippi on sopivin ja näyttää myös hyvältä?

Anna meidän auttaa valitsemaan oikea teippi oikeaan käyttötarkoitukseen!

Bra och tyst packtejp för de flesta situationer.

Mitä eroa on PP-, PVC-, paperiteipillä tai liitospaperilla ja mikä näistä tulisi valita?

PP-teippi

PP-pakkausteippi on markkinoiden yleisimmin käytetty teippi. Se on hinnaltaan edullinen ja valmistetaan ympäristöystävällisestä muovista. PP-teippi on hyvä yleisteippi, jolla on myös hyvä säilyvyys. Se toimii sekä kuumassa että kylmässä ilmastossa, mutta tarttuu heikosti kierrätysmateriaaleista valmistettuun pahviin. PP-teippi on elastinen ja taipuisa. Tavallisin liima-aine tässä teipissä on liuotinvapaa akrylaatti, mutta PP-teippejä löytyy myös luonnonkumiliimalla. PP-teippejä saa myös omalla painatuksella.

PP-teippiPP-teippi

PVC-teippi

PVC-pakkausteippi on vahvempi ja äänettömämpi kuin PP-teippi. Se on vähemmän elastinen kuin PP-teippi ja sillä on suurempi rullausvastus. PVC-teippi toimii hyvin keskiraskaan tavaran pakkaamisessa. Se kestää kosteutta, lämpöä ja pakkasta. PVC-teipillä on myös hyvä kiinnityskyky, sillä liima-aineena on useimmiten luonnonkumi. Sopii sekä uudesta kuidusta että kierrätysmateriaalista valmistettuihin laatikoihin. PVC-teippejä saa myös omalla painatuksella.

PVC-teippiPVC-teippi

PLA-teippi

Olemme lisänneet valikoimaan teippejä, jotka ovat ympäristöystävällisempiä PP- ja PVC -teippeihin verrattuna. Näitä ovat esimerkiksi uusiutuvista raaka-aineista valmistettu PLA-teippi, joka soveltuu teolliseen kompostointiin ja jonka hylsy on pienempi, jotta rullalle saadaan enemmän teippiä ja minimoidaan kuljetuksen vaikutuksia.

PVC-tejpPVC-tejp

Paperiteippi

Luonnonkumiliimainen paperiteippi on ympäristöystävällinen valinta, koska teippi voidaan kierrättää yhdessä pahvilaatikon kanssa. Teippi on helppo katkaista käsin ja se soveltuu epätasaisillekin pinnoille. Teippi rullautuu helposti ja on kosteuden kestävää. Paperiteippi valmistetaan kyllästetystä ruskeasta paperista, joka sopii hyvin sävy sävyyn pahvilaatikon kanssa. Paperiteippiä on saatavana omalla painatuksella.

PaperiteippiPaperiteippi

Liitospaperi

Liitospaperi on ympäristöystävällisin valinta, jossa liima-aineena on kasvipohjainen ja hajuton selluloosa. Liitospaperi on myös varmin vaihtoehto varkauksien ja vaurioiden kannalta, sillä liima sulaa pahvilaatikkoon ja toimii ikään kuin sinetin tavoin ja sitä ei voida poistaa huomaamattomasti. Liitospaperi kestää sekä lämpöä että kylmyyttä ja sopii erinomaisesti esim. pakastettujen elintarvikkeiden pakkaamiseen. Erikseen myytävä kostutuskone helpottaa ja nopeuttaa liitospaperin käyttöä. Liitospaperia on saatavana omalla painatuksella.

LiitospaperiLiitospaperi

Pakkauksen sulkeminen teipillä

Kiinnitä teipin pää laatikon lyhyelle sivulle ja vedä suoraan teipattavan pinnan yli. Jos olet valinnut oikeanlaisen teipin, yksi kerros riittää hyvin. Muista, että teipin kiinnittyminen ja liiman kovettuminen kunnolla kestää muutaman minuutin.

Teippaamisen avuksi kannattaa ottaa teippikone tai annostelija, joka auttaa teippiä rullaamaan ja katkaisee teipin halutusta kohdasta. 

 

Teippaa kylmässä
Valitse kevyesti rullaava teippi, jossa on mahdollisimman paksu liima-aine,
mieluiten luonnonkumiliima.

Teippaa lämpimässä
Valitse PP-teippi, joka kestää hyvin +120-150°C.

Oikea säilytystapa pidentää käyttöikää

Optimaalisesti teippiä tulisi säilyttää leikatulla pinnalla makaamalla 15-22°C lämpötilassa. Teippi on hyvä säilyttää kuivassa valolta suojattuna. Jätä mieluiten ulompi pakkaus teipin ympärille, se suojaa parhaiten UV-säteilyltä, pölyltä ja kosteudelta. Teippejä ei suositella varastoitavan liian pitkiä aikoja, joten käytä ensin vanhinta teippiä.

Teippien liima-aine
Akrylaatti
• hiljainen ja pehmeä rullaus
• hyvä kiinnittyvyys
• kestää vaihtelevia lämpötiloja

Hotmelt
• kevyt rullaus, saattaa olla äänekäs
• hyvä kiinnittyvyys
• kiinnittyy hyvin kierrätyskuidusta valmistettuihin laatikoihin
• kestää hyvin kylmiä olosuhteita

Luonnonkumi
• hiljainen rullaus
• hyvä kiinnittyvyys
• kestää parhaiten kylmiä olosuhteita

Teipin kerrokset ja toiminnot


Kerros 1 - Release / irrotinkerros
Irrotinkerroksen tehtävänä on vähentää jännitettä teippirullassa liiman ja kalvon välillä, kun teippiä rullataan pois rullasta.


Kerros 2 - Kalvo
PP

• kevyt rullaus
• korkea elastisuus
• UV-kestävä
• kiiltävä pinta
• ympäristöystävällisin

PVC
• keskinkertainen rullaus
• heikko elastisuus
• mattapinta

Kerros 3 - Primer / pohjustuskerros
Kerros liimautuu hyvin niin kalvoon kuin liimaan, ja näin teippi saadaan pysymään koossa.

Kerros 4 - Liima-aine
Kolme erilaista liima-ainetta: akrylaatti, hotmelt ja luonnonkumi.