Teipit ja muu suljenta

Valitse oikea pakkausteippi:

Mtä eroa on PP-, PVC-, paperiteipillä tai liitospaperilla ja mikä näistä tulisi valita?

Käyttötarkoitus ratkaisee teippilaadun valinnan. Onko pakkauslaatikko valmistettu uudesta kuidusta vai kierrätysmateriaalista, kuinka laatikko lähetetään tai säilytetään, kuinka paljon teippi saa maksaa, pakataanko painavaa vai kevyttä tavaraa, tai minkälainen teippi on sopivin ja näyttää myös hyvältä. Me autamme valitsemaan oikean teipin oikeaan käyttötarkoitukseen!

PP-pakkausteippi:

PP-teippi on markkinoiden yleisimmin käytetty teippi. Se on hinnaltaan edullinen ja valmistetaan ympäristöystävällisestä muovista. PP-teippi on hyvä yleisteippi, jolla on myös hyvä säilyvyys. Se toimii sekä kuumassa että kylmässä ilmastossa, mutta tarttuu heikosti kierrätysmateriaaleista valmistettuun pahviin. PP-teippi on elastinen ja taipuisa. Tavallisin liima-aine tässä teipissä on liuotinvapaa akrylaatti, mutta PP-teippejä löytyy myös luonnonkumiliimalla. PP-teippejä saa myös omalla painatuksella.

 

PVC-pakkausteippi:

PVC-teippi on vahvempi ja äänettömämpi kuin PP-teippi. Se on vähemmän elastinen kuin PP-teippi ja sillä on suurempi rullausvastus. PVC-teippi toimii hyvin keskiraskaan tavaran pakkaamisessa. Se kestää kosteutta, lämpöä ja pakkasta. PVC-teipillä on myös hyvä kiinnityskyky, sillä liima-aineena on useimmiten luonnonkumi. Sopii sekä uudesta kuidusta että kierrätysmateriaalista valmistettuihin laatikoihin. PVC-teippejä saa myös omalla painatuksella.

 

PLA-pakkausteippi:

Olemme lisänneet valikoimaan teippejä, jotka ovat ympäristöystävällisempiä PP- ja PVC -teippeihin verrattuna. Näitä ovat esimerkiksi uusiutuvista raaka-aineista valmistettu PLA-teippi, joka soveltuu teolliseen kompostointiin ja jonka hylsy on pienempi, jotta rullalle saadaan enemmän teippiä ja minimoidaan kuljetuksen vaikutuksia.

 

Paperiteippi:

Luonnonkumiliimainen paperiteippi on ympäristöystävällinen valinta, koska teippi voidaan kierrättää yhdessä pahvilaatikon kanssa. Teippi on helppo katkaista käsin ja se soveltuu epätasaisillekin pinnoille. Teippi rullautuu helposti ja on kosteuden kestävää. Paperiteippi valmistetaan kyllästetystä ruskeasta paperista, joka sopii hyvin sävysävyyn pahvilaatikon kanssa. Paperiteippiä on saatavana omalla painatuksella.

 

Liitospaperi:

Liitospaperi on ympäristöystävällisin valinta, jossa liima-aineena on kasvipohjainen ja hajuton selluloosa. Liitospaperi on myös varmin vaihtoehto varkauksien ja vaurioiden kannalta, sillä liima sulaa pahvilaatikkoon ja toimii ikään kuin sinetin tavoin ja sitä ei voida poistaa ilman että se näkyisi. Liitospaperi kestää sekä lämpöä että kylmyyttä ja sopii erinomaisesti esim. pakastettujen elintarvikkeiden pakkaamiseen. Erikseen myytävä kostutuskone helpottaa ja nopeuttaa liitospaperin käyttöä. Liitospaperia on saatavana omalla painatuksella.

 

Miten teippejä tulee säilyttää?

Teippejä ei suositella varastoitavan liian pitkiä aikoja. Teipin ominaisuudet säilyvät parhaiten, jos säilytät teippiä 15-25 C:n lämpötilassa. Teippi on hyvä säilyttää valolta suojattuna.