Pesuaineet

Valitse pH-arvoltaan oikeanlainen pesuaine.

Erilaiset kemikaalit tehoavat erilaseen likaan. pH-arvosta voidaan päätellä mihin käyttötarkoitukseen pesuaine soveltuu ja minkälaista käyttöturvallisuutta on noudatettava.

Hapan
Heikosti happamia (ph 6-5), happamia (pH 5-2) ja vahvasti happamia (pH 2-0) siivousaineita käytetään saostumien kuten kalkin- ja ruosteenpoistoon, virtsakiven ja kalkkisaippuan poistoon. Happamat ja vahvasti happamat aineet voivat syövyttää ihoa joten suojakäsineiden käyttö on suositeltavaa. Happamat ja vahvasti happamat  siivousaineet voivat syövyttää myös laattojen sauma-aineita, kivipintoja sekä metalleja.

Neutraali
Neutraaleja siivousaineita (pH 6-8) käytetään ylläpitosiivousaineina poistamaan likaa  sekä käsiastianpesuaineina. Neutraalien siivousaineiden puhdistusteho perustuu yleensä tensideihin. Neutraaleissa siivousaineissa voi olla lisänä esim. liuottimia parantamaan rasvalian irrotuskykyä. Neutraalit siivousaineet ovat yleensä turvallisia käyttäjälle sekä pintamateriaaleille.

Emäksinen
Heikosti emäksiset puhdistusaineet (pH 8-10) on tarkoitettu ylläpitosiivoukseen.
Emäksiset (pH10-11) ja vahvasti emäksiset (pH 11-14) puhdistusaineet on tarkoitettu peruspuhdistukseen, vahanpoistoon sekä rasva- ja öljylian irroitukseen. Joillain emäksisillä (pH yli 7) pesuaineilla on myös valkaiseva ja desinfi oiva vaikutus. Tämä kannattaa ottaa huomioon, kun puhdistaa tummia pintoja emäksisillä aineilla.