Kiristekalvo sopii suojaamiseen ja takaa kuorman vakauden

Kiristekalvo tai lavamuovi on useimmiten lähes välttämätön tuote kuljetus- ja varastointikäytössä. Sillä on monia käyttötarkoituksia, mm. kiinnittää tuotteita yhteen, suojata ja stabiloida erityyppisiä kuormia ja pakkauksia, mikä tekee kiristekalvosta tärkeän työvälineen.

Kiristekalvo on elastisesta muovista valmistettu tuotteiden kuljetuksen aikaiseen paketointiin ja niputukseen tarkoitettu pakkausmateriaali. Kiristekalvoa venytetään yleensä yli 100% sen alkuperäisestä pituudesta, pakattavan tuotteen ympärille kiristettäessä. Kiristymisensä jälkeen kalvo pyrkii kutistumaan lähelle alkuperäistä pituuttaan, mikä tekee pakkauksesta tukevan ja pitävän. Kiristekalvoilla voidaan paketoida yhtä lailla pieniä laatikoita kuin suuria kuormalavojakin. 

Kiristekalvon monipuolisuus ja edut

Kiristekalvon joustavuus ja kalvon sisäpinnan kyky tarttua edeltävään kerrokseen tekevät siitä erityisen helppokäyttöisen tuotteen pakattaessa ja suojattaessa erilaisia ​​kuormia – olipa kyseessä sitten pienet herkästi särkyvät tavarat tai suuret tilaa vievät esineet. Kun tavarat sidotaan tiukasti, pakkauksen vaurioitumisriski kuljetuksen aikana vähenee. Kalvo minimoi iskujen, tärinän ja sään vaikutuksia lastauksen, kuljetuksen ja purkamisen aikana. Pakkaustehoon vaikuttavat käytettävän muovin paksuus ja laatu, esikiristyksen suuruus sekä pakkauskerrosten määrä. Tiivistävän ominaisuuden lisäksi kiristekalvot tarjoavat tuotteelle kohtuullisen hyvän suojan pölyä ja kosteutta vastaan. 

Kiristekalvon käyttötarkoitukset

Kiristekalvoa käytetään eri teollisuuden aloilla, vähittäiskaupassa ja kuljetusaloilla logistiikasta valmistukseen. Kalvon mukautumiskyky ja helppokäyttöisyys tekevät siitä suositun työvälineen varmistamaan, että tuotteet saapuvat määränpäähänsä optimaalisessa kunnossa.

Erilaisia kiristekalvoja

  • Käsikiristekalvo on kustannustehokas ratkaisu pienempien tuote- ja pakkausmäärien suojaamiseen kuljetuksen ja varastoinnin aikana. Se on käyttäjäystävällinen ja mukautuu hyvin eri muotoihin ja kokoihin.
  • Paperinen kiristekalvo on ympäristöystävällinen vaihtoehto muoviselle kiristekalvolle. Vahva, joustava paperi tarjoaa ekologisen suojan ja kiinnityksen pakkauksille, mutta se ei suojaa kosteudelta yhtä tehokkaasti.
  • Konekiristekalvo on kehitetty käytettäväksi automatisoitujen kiristekalvokoneiden kanssa ja kalvot tarjoavat tehokkaan kuorman suojaamisen ja varmistuksen kustannustehokkaasti.

Kiristekalvo on joustava ja muunneltavissa oleva pakkausmateriaali, joka vastaa tarpeisiin riippumatta siitä, asettaako etusijalle kuorman turvallisuuden, sääsuojan tai molempien yhdistelmän. Tutustu koko kiristekalvovalikoimaamme ja valitse tarpeisiisi sopivin vaihtoehto.

Käsikiristekalvo Trioloop on valmistettu 75 % kierrätetystä materiaalista.