Vinkkejä sähköisen kaupankäynnin aloittaville yrityksille

15 september, 2023 • 4 minuters läsning

Oletko uusi verkkokauppayrittäjä?
Ymmärrämme, että pakkaamiseen liittyy monia kysymyksiä; millaisia pakkauksia tarvitset, miten pakata tuotteesi parhaalla mahdollisella tavalla, kuinka paljon pakkaustarvikkeet maksavat jne.

Lähettääksesi tilattuja tuotteitasi, tarvitset jonkinlaisen pakkauksen ja pystyäksesi valitsemaan pakkauksen, sinun tulee ottaa huomioon useita tekijöitä. Tästä artikkelista löydät vinkkejä verkkokauppiaille pakkausmateriaalin valintaa helpottamaan.

 

1. Luo yrityksellesi pakkausstrategia

  • Käytä hetki aikaa varmistaaksesi, että pakkauksesi ovat tehokkaita ja sopivat yrityksesi tarpeisiin alusta alkaen.
  • Mieti, mikä on yrityksellesi tärkeää koskien pakkauksia. Pitäisikö pakkauksen olla osa asiakaskokemusta vai riittääkö, että pakkaus toimii kuljetuspakkauksena, joka vie tuotteen paikasta A paikkaan B?
  • Pohdi myös vastuullisuusnäkökulmia ja sitä, kuinka yrityksesi toimii kestävän kehityksen asioiden parissa. Pitäisikö valitsemiesi pakkausten olla kierrätettäviä ja valmistettu kierrätetyistä materiaaleista? Mitä pakkaukselle tapahtuu, kun se on saavuttanut asiakkaasi?
  • Tunnista, missä asiakkaasi ovat ja miten he haluaisivat vastaanottaa toimituksensa. Päätä mitä toimitusvaihtoehtoja haluat tarjota asiakkaalle, olisiko kyseessä esimerkiksi kotiinkuljetus, postitus  vai pakettiautomaatit?
  • Aseta kohtuullinen budjetti pakkausmateriaaleille.

2. Huomioi myytävien tuotteiden ominaisuudet

Millaisia tuotteita verkkokaupassasi on myynnissä? Ovatko ne hauraita, kestäviä, lämpötilaherkkiä, kovia, pehmeitä tai teräviä? Helposti särkyvät materiaalit, kuten lasi ja pullot, ovat herkkiä iskuille ja tärinälle, ja ne tarvitsevat pakkaukseen usein lisäsuojaa ja mahdollisia pakkausmerkintöjä herkästi särkyvästä sisällöstä. Metalli kestää iskuja paremmin kuin lasi, mutta jotkut metallituotteet ovat herkkiä ruosteelle ja kosteudelle ja saattavat tarvita ruostesuojapakkauksen ennen pakkaamista lähetystä varten.

3. Huomioi myytävien tuotteiden arvo

Miten pakkausstrategiasi sopii yhteen tuotteiden hinnan kanssa? Korkealaatuisemmat ja kalliimmat tuotteet saattavat tarvita lisäsuojausta, koska niiden vaihtaminen tai korvaaminen kuljetusvaurioiden jäljiltä voi olla kallista. Oletetaan, että haluat lähettää tuotteen, jolla on korkea jälleenmyyntiarvo. Asiakkaan kalliin tuotteen ostopäätöstä seuraa usein myös odotukset pakkauksesta. Valitsemalla sopivan pakkauksen voit luoda asiakassuhteen, joka sopii yhteen yrityksesi profiilin kanssa.

4. Tuotteen paino ja mitat

Tavaroiden pakkaamiseen valitsemasi pakkausmateriaalit kannattaa optimoida tilausrakenteen mukaan. Sisältävätkö tilaukset normaalisti vain yhden vai useampia tuotteita? 

Oletko vasta aloittamassa, eikä sinulla ole vielä tietoa siitä, miltä tilausrakenne näyttää? Mittaa tuotteen pituus, leveys ja korkeus. Jos tuotetta on vaikea mitata, voit sijoittaa sen 90 asteen kulmaan ja käyttää seinää mittaamiseen. Yritä löytää yhdistelmiä, kuinka monta tuotetta sisältävän tilauksen tavarat tulisi pakata yhteen ja mitata ne yhdessä. Pakkauksen koon valinnassa on enemmän tekijöitä kuin yksittäisen tuotteen mitat. Saatat tarvita valikoiman eri kokoisia pakkauksia eri kokoisille tilauksille.

 

5. Kartoita pakkausprosessisi

Kuinka nopeasti tilaukset on pakattava vastataksesi markkinoiden kysyntään? Tämä on tärkeää kun tiedät asiakkaalle tarjoamasi toimitusajat. Optimoitu pakkausprosessi säästää sekä resursseja että rahaa, mikä tarkoittaa, että tuotteesi lähtevät toimitukseen nopeammin. Täältä voit lukea lisää optimoiduista pakkausprosesseista.

 

Nyt olet selvittänyt monta yritystoimintaasi liittyvää seikkaa, mutta millaisia ​​tuotteita käytännössä tarvitaan? Valikoimastamme löydät kaiken mitä tarvitset tuotteiden pakkaamiseen parhaalla mahdollisella tavalla. Auttaaksemme sinua matkan varrella olemme koonneet erilaisia ​​settejä erilaisille budjeteille.


Klassiselle verkkokauppiaalle, joka lähettää paketteja, kannattaa budjetoida 1–3 % liikevaihdosta pakkaamiseen. Kun hallitset peruspakkaamisen, voit miettiä, mitä uskot asiakkaiden odottavan ostaessaan sinulta. Pienen budjetin tai halpoja tuotteita myyvien kauppiaiden, joiden keskimääräinen ostos on alhainen, suosittelemme tutustumaan Budjetti- ja Keskivertovaihtoehtoihimme. Jos sinulla on kuitenkin hieman suurempi budjetti, korkeammat keskimääräiset ostot ja suurempi volyymi, suosittelemme tutustumaan Premium-vaihtoehtoihin.
 

Peruspaketti


Budjetti


Keskiverto


Premium

Suosittelemme näitä tuotteita verkkokauppiaille:

PostituslaatikotPostituslaatikot

Postituslaatikot
Litteinä toimitettavat, helposti ja nopeasti koottavat postituslaatikot sisältävät kätevän ja nopean teippisuljennan ja avaamista helpottavan repäisynauhan. Laatikot ovat tukevia ja laadukkaita ja ne on suunniteltu kestämään kuljetusta ja siirtelyä. 

PostituspussitPostituspussit

Postituspussit
Lähetätkö tuotteita, jotka ovat kestäviä, eivätkä tarvitse erityistä suojaa ympärilleen? Pakkaa ja lähetä tuotteet pahvilaatikon sijaan muovisessa tai paperisessa postituspussissa. Kevyt pussi säästää myös lähetyskuluissa eikä vaadi suurta varastointitilaa.

OsoitetarratOsoitetarrat

Osoitekorttitarrat
Paperiset tarra-arkit sopivat osoitekorteiksi, rahtitarroiksi yms. verkkokaupan lähetyksissä käytettäviksi. Tarrat on suunniteltu laser- tai termotulostukseen.

PakkausteipitPakkausteipit

Pakkausteippi
Sulje paketit kunnolla erityyppisillä pakkausteipeillä, sulkijatarroilla tai liitospaperilla.

Pakkaukset omalla painatuksellaPakkaukset omalla painatuksella

Pakkaukset omalla painatuksella
Anna brändisi näkyä pakkauksissa. Napakasta saat tilattua monipuoliset pakkaustarvikkeet omalla logolla ja mitoilla. 

Takaisin artikkelilistaan