Vannenauhat ja koneet

Pakkausnauha sitoo yhteen kaikenlaiset tuotteet pahvilaatikoista puutavaraan pienellä materiaalikustannuksella.
Nauhatyyppejä on neljä erilaista:

WG-nauha
WG-nauha on monikäyttöinen pakkausnauha silloin, kun ei haluta investoida kalliisiin laitteisiin ja sitomistarve ei ole kovin suuri. Nauha on pehmeää, taipuisaa ja käyttäjäystävällistä. Sopii parhaiten kevyeen tai keskiraskaaseen lavapakkaamiseen, punttaamiseen ja tavaroiden kiinnitykseen. WG-nauha valmistetaan polyesterilangasta, joka on hyvin kestävää. Sillä on matala venyvyys ja hyvä palautumiskyky. Nauha kiinnitetään käsin metallilukoilla. Kevyet paketit voidaan kiristää käsin ja hieman raskaampiin paketteihin voidaan käyttää nauhakonetta, joka kiristää ja katkaisee nauhan.
WG-nauhaa löytyy 9-35 mm:n levyisenä rullassa, jonka halkaisija on 76 mm.

PP-nauha
PP-nauha on edullinen vaihtoehto, joka sopii parhaiten kevyeen sidontaan. Tämä nauha sopii parhaiten pakettien tai punttien sidontaan, mutta myös kevyeen lavasidontaan. PP-nauha valmistetaan polypropyleenimuovista ja nauhassa on useimmiten preeglattu pinta. Polypropyleeni on ympäristöystävällinen valinta. PP-nauha voidaan kiinnittää joko käsin tai puoli- tai kokoautomaattisella nauhakoneella. Pienet nauhat kiinnitetään muovilukoilla, ja apuna käytetään usein vetokoukkua. Suuremmat nauhat kiinnitetään metallilukoilla ja yhdistelmätyökalulla. Tälloin voidaan käyttää myös sähköistä nauhakonetta, joka venyttää ja hitsaa nauhan kiinni. PP-nauhaa löytyy 5-19 mm:n levyisenä keloissa, joiden halkaisija on 200, 280 tai 406 mm

PET-nauha
Hyvin vahva nauha, joka on samanaikaisesti hellävarainen tavaralle. Käytetään keskiraskaaseen ja raskaaseen lavapakkaamiseen, kiinnittämiseen ja sidontaan. PET-nauha valmistetaan puhalletusta polyesteristä, joka on usein kierrätysmateriaalia PET-pulloista. PET-materiaalia voidaan kierrättää, minkä vuoksi se on ympäristöystävällinen valinta. Tämä nauha on tukeva käytössä, joten sillä voidaan korvata esim. metallivanteet. Nauha kiinnitetään joko lukoilla ja yhdistelmätyökalulla tai vaihtoehtoisesti sähköisellä nauhakoneella, joka venyttää ja hitsaa nauhan kiinni. Jälkimmäinen tapa on hyödyllinen etenkin, jos sidottavaa on paljon. PET-nauhaa löytyy 12-19 mm:n levyisenä keloissa, joiden halkaisija on 406 mm.

Metallivannenauha
Raskasta lavakäsittelyä tai tavaroiden kiinnitystä varten. Sopii erityisen hyvin tuotteille, joissa on teräviä kulmia tai jossa nauha joutuu alttiiksi lämmölle tai mekaaniselle hiertymälle. Metallivanteita on melko vaativaa käsitellä. Metallivanteet valmistetaan laadukkaasta ja vahvasta teräksestä. Ne ovat joko mustaksi lakattuja tai sinihehkutettuja ja sitten vahattuja. Metallivanteet kiinnitetään lukolla ja lukituspihdeillä tai yhdistelmätyökalulla, joka kiristää ja
katkaisee vanteen. Metallivanteet toimitetaan joko yksinkertaisesti kelattuina (ts. kela on yhtä leveä kuin vanne) tai leveinä keloina. Metallivanteita löytyy 13-19 mm:n levyisenä. Yksinkertaisesti kelatun kelan sisähalkaisija on 300 mm ja paino 24 kg, leveäksi kelattujen kelojen sisähalkaisija on 410 mm ja paino 50 kg.

Loading...
Odota, ole hyvä..