Uudelleensuljettavat Stand-up pussit

Stand-up -pussit ovat uudelleensuljettavia (salpapussi) ja ne voi halutessaan myös sinetöidä yläreunasta kuumasaumauslaitteella. Sinetöity pussi avataan repäisemällä pussin yläreunasta noin sentin korkuinen kaistale irti. Repäisyä varten pussissa on lovet, eikä avaamiseen tarvita saksia tai veistä. Pussissa on salpamekanismi, joka mahdollistaa avaamisen ja sulkemisen toistuvasti. Pussit suojaavat sisältöä kosteudelta, ilmalta ja UV-säteilyltä. Pussin pohjalevikkeen ansiosta se pysyy pystyssä itsestään. Stand-up-pussit soveltuvat elintarvikekäyttöön, joten ne sopivat erinomaisesti tuotepakkauksiksi erilaisille elintarvikkeille. Täydennä pakkausta esimerkiksi painetulla tarralla.

12

Järjestä laskevasti
Näytä lisää tuotteita

12

Järjestä laskevasti

Pusseja on saatavilla 2- tai 3-kerroksisena, joista 3-kerroksinen pussi on käytetympi.

3 kerrosta:
Uloin kerros on yleensä voimapaperia. Keskimmäinen kerros on joko PET-muovia tai alumiinia. Välimateriaali auttaa pussin sisällön säilyvyyttä ja kerrosten eri materiaalit tarjoavat yhdessä vahvan suojan esim. kosteutta tai UV-säteilyä vastaan. Sisin kerros on valmistettu muovista, esim. PE-muovista tai PP-muovista.

2 kerrosta:
Uloin kerros on valmistettu paperista tai muovista, ja sisempi kerros on PLA-muovia (maissitärkkelys) tai CPP:tä (polypropeeni).

 

Kolmikerroksisessa pussissa keskimmäistä kerrosta kutsutaan suojakerrokseksi, kaksikerroksisessa pussissa sisempi kerros on suojakerros. Jokaisessa pussissa on ns. suojakerros, jonka tehtävä on pidentää sisällön säilyvyyttä ja estää ilman pääsy sisään.

Jos pakattavien tuotteiden säilyvyys on enintään vuosi, kannattaa käyttää parasta suojakerrosta eli PLA-muovia. Tuotteille, joiden käyttöikä on enintään puoli vuotta, voi käyttää mitä tahansa vaihtoehtoa, koska ne tarjoavat suunnilleen saman kestävyyden.

Aromiventtiileillä varustetut pussit on tarkoitettu pääasiassa kahville, josta vapautuu hiilidioksidia. Venttiili ei päästä happea sisälle pussiin, mikä nopeuttaisi tuotteen vanhenemista.

Pussien tilavuus on ilmoitettu millilitroina ja painona, joka vastaa suunnilleen pussiin mahtuvan kahvin painoa.

Materiaalit:

PLA on biohajoava muovi, joka on valmistettu maissitärkkelyksestä. Materiaali on eräänlainen polyesteri, joka tarjoaa käyttämistämme materiaaleista parhaan suojan tuotteille.

CPP-polypropeeni on muovi, jota käytetään ikkunallisten pussien sisäkerroksessa. Materiaali on läpinäkyvää ja se sopii suojaksi tuotteille, joiden säilyvyys on noin puoli vuotta.

PE-polyeteenimuovia käytetään sisäkerroksessa materiaalina, kun pussissa ei ole ikkunaa. Materiaali sopii suojaksi tuotteille, joiden säilyvyys on noin puoli vuotta.

OPP-polypropeeni on muovi, jota käytetään ikkunallisten pussien sisäkerroksessa. Materiaali on läpinäkyvää ja se sopii suojaksi tuotteille, joiden säilyvyys on noin puoli vuotta.

PET-polyeteenimuovia käytetään sisäkerroksessa materiaalina, kun pussissa ei ole ikkunaa. Materiaali sopii suojaksi tuotteille, joiden säilyvyys on noin puoli vuotta. 

 

Kierrätys: Lajittelu muovipakkauksiin